Barista i eget hjem – sådan kommer du i gang!

Elsker du en god kop kaffe, og vil du gerne kunne lave en bedre kop kaffe i hjemmet? Det kan være, du er træt af dårlig filterkaffe, kapselkaffe eller måske instant kaffe. Faktisk er det slet ikke så svært at komme i gang med at lave god kaffe derhjemme. Hvordan kan du blive klogere på her i guiden.

Hvilken slags kaffe ønsker du?

Når det kommer til at lave god kaffe derhjemme, er der to veje, du kan gå. Du kan vælge at lave filterkaffe, eller du kan lave kaffe ud fra espressobønner. Det vil typisk være café latté, cappuccino, cortado og så videre. Begge ting har sin charme. Typisk begynder folk med at lave kaffe ud fra espresso, og så går man over i sort kaffe for rigtig at kunne smage kaffen. Før du går ud at investere i udstyr, skal du vælge hvilken vej, du ønsker at gå.

Bønner er alfa omega

For at kunne lave en god og frisk kop kaffe, skal du købe kaffebønner, der er nyristet. Du skal kværne bønnerne derhjemme, og derfor skal du have en kaffekværn i hjemmet. Det skal du gøre, uanset om du vil lave espresso eller filterkaffe. Der findes i de store byer mange fine risterier, hvor du kan købe kaffen. Alternativt kan du købe kaffen online. Mange af risterierne har friskristet kaffe.

Når du har købt dine bønner, skal de opbevares korrekt. Der er mange delte meninger om kaffebønner skal opbevares i køleskabet. Det kan være risikabelt, fordi der kan komme fugt i bønnerne, og det er ikke godt. Af professionelle baristaer anbefales et mørkt, tørt og køligt rum. For eksempel et køkkenskab. Det er vigtigt, at der er mørkt. Står bønnerne fremme i solen, vil de miste smagen meget hurtigt.

Læs op på bryggemetoder

Uanset om du skal ud at investere i en espressomaskine eller en god maskine til filterkaffe, skal du lære bryggemetoderne. Gennemløbstiden har nemlig rigtig meget at sige, for at smagen kan trænge ud i bønnerne. Løber vandet i en espressomaskine i gennem for hurtigt, vil smagen ikke trænge ind i vandet. Løber det omvendt for langsomt, vil kaffen blive bitter. Gennemløbstiden har i høj grad noget at gøre med, hvor groft bønnerne kværnes. Her skal du lære din kaffekværn at kende, så du er sikker på at kunne lave en god kop kaffe hver gang.

Lån penge til kaffemaskinen

Vil du gerne kunne nyde en god kop kaffe selv, og vil du gerne byde dine gæster på en ordentlig kop kaffe? Så kan du låne penge til kaffemaskinen. En god espressomaskine er aldrig billig, og det er bestemt ikke urealistisk, at du skal betale over 5.000 kroner for en god maskine inklusiv en god kaffekværn. Ønsker du et hurtigt, nemt og anonymt lån, kan du tage et kviklån. Her udfylder du ansøgningen online, og bliver du godkendt, vil du have pengene stående på din konto inden for få dage. Når du låner penge hos en online låneudbyder, er kravene som regel noget lavere i forhold til, hvis du skulle i banken for at låne penge. Omvendt er lånet også en smule dyrere, fordi låneudbyderen løber en større risiko ved udlånet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.